Warning: setcookie() expects parameter 3 to be integer, array given in /home/bursawebtasarim/public_html/back/inc/func.php on line 1282
S.E.O

Domain Nedir, Neye Göre ...

Domain Nedir, Neye Göre Seçilmelidir

Domain Nedir, Neye Göre Seçilmelidir?

Domain nedir sorusu web sitesi sahibi olmak isteyen birçok kişinin sorduğu sorular arasında yer almaktadır. Domain diğer bir adıyla alan adı, internet üzerinde yer alan dijital adresler anlamına gelmektedir. İnternet üzerinden bir sayfaya ulaşılmak istendiğinde IP adresleri kullanılabiliyor olsa da, karmaşık bir yapıda olması sebebiyle alan adları daha çok tercih edilmektedir.

Dünya genelinde yer alan birçok alan adı hafızalarda kolay yer tutan türden seçilmektedir. Kolay unutulmayan ve çabuk hatırlanan alan adları birçok avantajı beraberinde getirmektedir. Bu nedenle domain seçimi oldukça önemlidir.

Domain Neden Önemlidir?

Domain internet ortamı üzerinde web sitesinin ne şekilde aranıp bulunacağını doğrudan etkilemektedir. Domain yani alan adının kişilerde uyandıracağı ilk izlenim ileriki zamanlar için de ip ucu vermektedir. Bu nedenle alan adına üzerinde detaylıca düşünülerek karar verilmesi gerekmektedir.

Alan adının akılda kalmasını daha kolay hale getirmek isteyenlerin yaratıcı, farklı, dikkat çekici ve hatırlanması kolay adları seçmeleri gerekmektedir. Domainlerin en büyük özelliklerin den biri pazarlama stratejisinde sağladığı avantajdır.

Doğru alan adı seçimi, yapılan işi en etkili bir şekilde anlatmanın kolay bir yoludur. Bu anlamda domain nedir sorusuna alan adı cevabını vermek daha doğru olacaktır.

Domain Seçimi Neye Göre Yapılmalıdır?

Domain nedir sorusu domain seçimi neye göre yapılmalıdır sorusu da en sık sorulan sorular arasında yer almaktadır. Doğru domain seçimi birçok yönden avantaj sağladığı gibi SEO için de büyük bir öneme sahiptir. Alan adı seçimi web sitesinin bugün olduğu gibi gelecekteki durumunu da doğrudan etkileyecektir. Bu nedenle domain seçimi belli kriterlere uygun olarak yapılmalıdır.

Marka Adına Uygunluk

Web sitesinin akılda kalıcılığının sağlamasında marka ile aynı adı taşıması oldukça önemlidir. Bu nedenle marka ile alan adının aynı olmasına dikkat edilmelidir. Bunun yanında alan adının markayı temsil ettiğinden emin olunması gerekmektedir.

Aramalarda Görünebilecek Alan Adı

Marka ve domain adları birbirine oldukça benzerdir. Bu nedenle internet üzerinde web sitesinin rekabet ettiği birçok rakip yer almaktadır. Bu alanda fark yaratmak adına markanın Google’da aratılarak o doğrultuda bir alan adının belirlenmesi gerekmektedir.

Kolay Okunan Alan Adı

Web sitesi alan adı ne kadar kolay okunup yazılırsa, akılda kalıcılığı da bir o kadar artacaktır. Bu nedenle okunması ve yazılması kolay alan adı tercihinde bulunulmalıdır. Ayrıca alan adında tire – kullanıyor olmak web sitesinin kalitesiz olarak nitelendirilmesine neden olabileceğinden bu tür karakterlerin kullanımından uzak durulması gerekmektedir.

Domain Uzunluğu

Alan alanı seçiminde en temel hususlardan biri akılda kolay kalan alan adlarıdır. Alan adlarının karmaşık ve uzun olması istenilen potansiyel müşteriye ulaşmayı olumsuz etkileyeceği gibi SEO içinde istenmeyen bir durum olacaktır. Alan adlarının 8 ile 10 karakterden oluşması bu anlamda daha doğru olacaktır.

Domain Uzantısı

Ülke kodu içeren alan kodu uzantıları kullanıcılar için daha güvenli olmaktadır. Çeşitli evrak ve belgeler sonrası alınabilecek olan bu uzantılar daha avantajlıdır. Seçilecek olan com.tr uzantısı web sitesinin daha geniş kitlelere ulaşmasında daha etki olduğu gibi, web sitesi ziyaretçilerinin de artmasına katkı sağlayacaktır.

Domain Karakterleri

Her ülkede klavye sisteminin farklı olması Türkçe karakterlerin kullanımına olanak vermeyebilir. Türkçe karakterlerin alan adında yer alıyor olması siteye olan ziyaretleri olumsuz etkileyeceğinden ç ve ğ gibi karakter kullanımından uzak duruyor olmak fayda sağlayacaktır. Bu durum SEO için de kabul edilebilir bir durum değildir.

Domain ve E Posta

Kullanılacak olan alana adı ile internet sitesi oluşturulmak istendiğinde bu işlem için hosting almak gerekecektir. Birden çok çalışana ve e posta adresine sahip olanlar hosting paketleri alarak işlemlerini daha hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirebileceklerdir.

Web sitesinde alan adı olarak belirtilen kavram domain nedir sorusunun cevabı olmaktadır. Doğru domain seçimi web sitesinin bugün ve gelecekteki varlığı açısından son derece önemlidir.

Geri
İleri